Waar zijn je foto’s nu?

De geprinte foto's in schoenendozen, plastic tassen, nog in de Kodak-mapjes, aan elkaar geplakt, verkleurd in een niet meer zo zelf-klevend album.

Waar zijn je foto’s nu?

De geprinte foto's in schoenendozen, plastic tassen, nog in de Kodak-mapjes, aan elkaar geplakt, verkleurd in een niet meer zo zelf-klevend album.

Een voorbeeld van ons werk

Grote en kleine dozen vol met familie- en vakantiefoto’s stonden al een tijd in een kast. Te vol, te veel, te onoverzichtelijk om ze te bekijken, er iets mee te doen. Zonde. De klant wilde dolgraag dat ze een keer uitgezocht werden, zodat er een familieboek gemaakt kon worden. We zijn samen aan de slag gegaan en hebben de foto’s grof geordend; op jaar en op onderwerp (familie, vakantie, bijzondere (bijv. een expositie van een vriendin). Slechte foto’s (behalve als ze belangrijke informatie bevatten) gingen meteen in de afvalbak. Een klus die totaal 8 uur duurde. Toen alles eenmaal gesorteerd was, kon de klant makkelijk een keuze maken uit de foto’s, om ze in te scannen en er een mooi fotoboek van te maken.In stapjes gaat de klant ook alle andere foto’s inscannen, en zo bewaren voor de volgende generaties.

Wat we doen:

Sinds ik van mijn oma haar oude Kodak No. 2 Folding Autographic Brownie kreeg, ben ik verknocht aan fotografie. Eerst zwartwit, daarna kleurenfoto’s, ook zelf ontwikkelen in mijn eigen donkere kamer. Glasplaatjes en filmrolletjes van 12, 24 of 36 opnamen.Herinneringen zijn de meest gekoesterde bezittingen en schijnbaar het moeilijkst om te sorteren. Herinneringen aan pasgeboren babies, de eerste glimlach, de eerste stapjes, de eerste schooldag … Foto’s helpen generaties met elkaar te verbinden.

– Monique Hendriks

In 2016 en 2017 heb ik tijdens conferenties in de USA en in Londen foto organizers ontmoet. Er viel een groot kwartje. Dat ben ik ook!Ik ben mijn hele leven al veel met foto’s bezig; zowel met het maken ervan als het sorteren. En er iets mee doen, zodat de herinneringen en mooie beelden ook af en toe voorbij komen. Wie wil dat nou niet.Door te sorteren zorg je ervoor dat je alleen de belangrijkste foto’s overhoudt. Of het nu dozen met oude foto’s of ongeordende mappen op de iMac zijn, of de start van een fotoboek… ik help graag!

– Pyc Hemerik

Al vaker had ik cliënten begeleid bij het ordenen van foto’s. Mooi om te ervaren hoe enorm blij en opgelucht die waren als hun levensgeschiedenis via foto’s weer tot leven kwam. Sinds ik tijdens een organizers congres in Londen in 2017 hoorde van echte foto organizers, ben ik me er nog iets meer in gaan verdiepen. En gaan ervaren dat het (echt waar) mogelijk is voor anderen foto’s te ordenen. Met plezier bied ik deze extra organize dienst nu aan.

– Ellen Massaro

“Ik heb een onmogelijke verzameling!” Met die opmerking benaderde laatst een klant me. Dan is het voor mij juist een uitdaging hiermee aan de slag te gaan.Het liefst help ik mensen op weg: een klein traject samen doen, zodat men zelf weer verder kan. Dan houdt men zelf het overzicht en blijft het ook betaalbaar.In ‘noodgevallen’ neem ik wel eens hele projecten aan, dat is ook mogelijk.Foto’s, ik ben er dol op; om ze te maken, te bekijken en tegenwoordig ook om ze te ordenen, er structuur in aan te brengen!

– Ingeborg Koot

Onze partners

  • Digital Funeral Professionals. Een digitale erfenis, hoe handel je dat af?  Kijk hier.
  • Fotoclub.nl. Dé fotografie community waar fotografen zich thuis voelen. Kijk hier.
  • Trigger. Dé specialist in het digitaliseren van dierbare herinneringen. Kijk hier.

Wil je weten waar bij jou in de buurt een foto-organizer zit. Stuur ons een e-mail.

Foto Organizers Nederland

Vragen, opmerkingen of iets anders? Je kunt ons bereiken via foto-organizers@foto-organizers.nl

Ons postadres: 1234 AB, voorbeeld. 
KVK: 
BTW: