Inspiratie is actie

door | mrt 1, 2019 | Foto's als herinnering, Inspiratie

Met enige regelmaat geef ik een workshop voor mensen die graag iets willen gaan doen met hun foto’s. De een wil een stok achter de deur, de ander concrete tips. De groep is steeds klein, en het is leuk om te merken dat de uitwisseling van ervaringen en wensen al heel veel inspiratie geeft. Op mijn vraag wat er zoal gefotografeerd wordt, is inmiddels een hele lijst antwoorden gekomen. Natuurlijk familie en vakanties, maar ook kunst, dieren, gebouwen worden vereeuwigd. Foto’s om te laten zien, te hebben, om te herbeleven, te vergelijken en soms ook als geheugensteun.

De inzichten waarom je de foto’s wil bewaren, helpen bij het sorteren. Wil je ze vooral voor jezelf of voor je kinderen bewaren? Wil je er boeken van maken of gewoon netjes opgeborgen hebben? Als dat duidelijk is (of soms wordt het gaandeweg duidelijk), kun je gaan schiften en ordenen

Een mooi voorbeeld van voortschrijdend inzicht van een van de deelnemers. Zij had enkele pakjes met geprinte foto’s bij zich, als voorbeeld van ‘moeilijk’. Hoe sorteer je nu, wat bewaar je wel, wat niet. Door de inzichten én met hulp van de andere deelnemers ging het sorteren opeens heel snel en makkelijk. Weg met al die op elkaar lijkende foto’s – en wat moet ik met dat rare weggetje? En daar staan hij helemaal niet leuk op…. Er bleef tenslotte maar een klein deel over. Makkelijker in te plakken, in te scannen of op te bergen.

En de negatieven… ze zijn je back-up, die bewaar je. Gewoon, allemaal bij elkaar in een doos, het liefst op een andere plek dan bij de fotoboeken of -dozen. En als je al je foto’s digitaal wil opslaan, dus de geprinte foto’s wil (laten) inscannen, krijg je bovendien het mooiste resultaat van de negatieven. Hoewel dat wel preciezer werk is, je ziet er snel vingers en stof op. En ze moeten met het hele strookje ingescand worden, en is het daarna weer kiezen geblazen, dat dan weer wel.

Als foto organizer vertel ik dan ook graag over alle mogelijkheden, zodat de deelnemers in mijn workshop, of mijn klanten, de keuze maken die bij hen past. En die ze al dan niet zelf, met een plan van aanpak, kunnen gaan realiseren.

Wat we doen:

Foto Organizers Nederland

Vragen, opmerkingen of iets anders? Je kunt ons bereiken via foto-organizers@foto-organizers.nl

Sierbloem 11, 3068 AP Rotterdam
(Geen bezoekadres)
Kamer van Koophandel: 24465355
BTW-nummer: NL001990669B49
SNS-bankrekeningnummer: NL23SNS0339810920